Nederland plaatst zich voor EK na doelpuntloos gelijkspel

Nederland heeft zich voor het eerst in zes jaar weer geplaatst voor een eindtoernooi. Een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Noord-Ierland bleek voor de equipe van bondscoach Ronald Koeman genoeg om zich te verzekeren voor het EK aankomende zomer. Ajax was goed vertegenwoordigd met basisplaatsen voor Daley Blind, Joël Veltman, Quincy Promes en Donny van de Beek.

Een wedstrijd die nooit echt op gang wilde komen. Zo kan het duel tussen Noord-Ierland en Nederland genoemd worden. Oranje had aan een gelijkspel genoeg om zich direct te plaatsen voor het EK van komend jaar, terwijl de Noord-Ieren moesten winnen om uitzicht te houden op directe plaatsing. De thuisploeg was, op een gretige eerste tien minuten na, echter nimmer in staat om de Nederlandse verdediging langdurig onder druk te zetten.

Nederland kwam twee keer echt in de problemen in Belfast. Al lag dat vooral aan Oranje zelf. Na zo’n vijf minuten spelen nam Jasper Cillessen te veel tijd om iets te doen met een terugspeelbal, waardoor een jagende Noord-Ierse spits bijna de bal van de ex-Ajacied afpakte. De daaropvolgende klutsbal belandde echter niet in het doel.