Oranje plaatst zich voor NL-finale na verlenging

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het Nederlands elftal heeft zich donderdagavond weten te plaatsen voor de finale van de Nations League. In GuimarĂ£es (Portugal) werd er na een verlenging met 3-1 gewonnen van Engeland. Namens Ajax kwamen Matthijs de Ligt, Daley Blind, Frenkie de Jong en Donny van de Beek binnen de lijnen.

Oranje begon aardig aan het duel en de Engelsen kozen er duidelijk voor om zich terug te trekken op eigen helft, in de hoop op een uitbraak via de voorste drie sprintkanonnen. Dit resulteerde in een handjevol kansen voor de Nederlanders, maar Steven Bergwijn en Memphis Depay lukte het niet om in de laatste fase de trekker over te halen. Uitgerekend op het moment waarop Oranje volledig de controle leek te hebben, verslikte De Ligt zich in de bal en in een ultieme poging zijn fout te herstellen, haalde de verdediger Marcus Rashford onderuit. Laatstgenoemde wist te penalty die hieruit ontstond feilloos binnen te schieten waardoor Oranje, na een halfuur spelen, tegen een 0-1 achterstand aankeek.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/123311/oranje-plaatst-zich-voor-nl-finale-na-verlenging