Hateboer geeft Ajax kans: ”Met pressing kun je het verschil maken”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De kwartfinale van de Champions League gaat een zware dobber worden voor Ajax. Tegenstander Juventus gaat met twee vingers in de neus de achtste Serie A titel op rij binnenslepen en hunkert ook naar Europees succes. Toch heeft Ajax ook indruk gemaakt in het miljardenbal en zijn er altijd kansen.

Juventus nam het in de groepsfase op tegen Manchester United, Valencia en Young Boys en werd zonder al te veel problemen eerste. De ploeg van Massimiliano Allegri verloor echter wel twee keer. Thuis liet het zich verrassen door Manchester United en op het kunstgras van Young Boys deden twee goals van Hoarau de Italianen de das om. In de achtste finales leek het vervolgens gedaan met Juve. Op bezoek bij Atlético Madrid verloor het met 2-0, maar in eigen huis werden de Spanjaarden met 3-0 afgeslacht dankzij een hattrick van Cristiano Ronaldo.

Ook als je kijkt naar de onderlinge geschiedenis van Ajax en Juventus ziet het er niet rooskleurig uit voor de ploeg van Ten Hag. De laatste overwinning van Ajax op Juventus dateert uit 1974 en van de laatste negen ontmoetingen werd er zeven keer verloren.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/hateboer-geeft-ajax-kans-met-pressing-kun-je-het-verschil-maken/