Privésponsor koopt contract Van Lunteren af bij Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Van Lunteren (rechts) trekt naar de Bundesliga. © Pro Shots

Ze was er vanaf het begin bij, maar na zes seizoenen draagt Desiree van Lunteren niet langer het shirt van Ajax Vrouwen. Het is niets raars dat een Ajaxspeelster een transfer maakt. De manier waarop de overgang naar Duitsland tot stand komt, is wel anders.

Het contract van Van Lunteren liep nog een jaar door en wordt niet afgekocht door haar nieuwe werkgever SC Freiburg, maar een privésponsor. Dankzij tussenkomst van OrangeGas hoeft de Duitse topclub geen transfersom te betalen.

“De afkoopsom is niet te vergelijken met de bedragen bij de manen, maar het is een serieus bedrag voor het vrouwenvoetbal,” stelt woordvoerder Marcel Borger namens OrangeGas. Hoe serieus dat bedrag precies is, weten we niet.

De 25-jarige Van Lunteren maakte zoals gezegd vanaf de allereerste wedstrijd deel uit van Ajax Vrouwen. Ze ging de boeken in als maakster van het eerste doelpunt en pakte de laatste jaren prijs na prijs. De teller stopt bij twee landstitels en drie KNVB-bekers. Ook werd ze met Oranje Europees kampioen.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24199