Uit het Oog: 'Superman in het wit-rood-wit'

Bron: www.ajaxshowtime.com

In de rubriek 'Uit het Oog' spreekt Ajax Showtime met oud-Ajacieden die hun sporen tegenwoordig elders achterlaten. Uit het oog dus, maar niet uit het hart. In deel 36 Kofi Mensah, de spijkerharde Ghanees-Nederlandse verdediger uit eind jaren 90’.

Op tienjarige leeftijd wordt de kleine Kofi Mensah aangesproken door de grote Johan Cruijff bij zijn amateurclub Voorland, op steenworp afstand van Stadion De Meer. 'Volgend jaar speel je niet meer hier, dan speel je bij Ajax', roept Cruijff. Ajax en Cruijff houden woord, hetgeen Mensah op zijn beurt doet als hij Cruijff belooft om het eerste te halen. 

Ik ontmoet Mensah in de voetbalkantine van Almere City, waar de voormalig Ajacied momenteel assistent is bij de Onder 17. Vandaag zijn de eindgesprekken met de jeugdspelers. Het is ook de dag na PSV-uit. Mensah breekt het ijs. 'Ik ben doodziek. Doodziek van wat er gisteren is gebeurd. En dan ook nog eens daar', opent Mensah, die doelt op het verloren kampioenschap in Eindhoven. Twee aspecten uit deze quote worden het komende uur meermaals bevestigd. Zijn liefde voor het spelletje is extreem, net als zijn winnaarsmentaliteit.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/112846/uit-het-oog-superman-in-het-wit-rood-wit