Ajax verzekert zich van tweede plaats na overwinning op AZ

Ajax heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen de tweede plaats op de ranglijst veilig gesteld. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd AZ gemakkelijk opzij gezet. Door doelpunten van Donny van de Beek, Justin Kluivert en een fraai schot van David Neres in de kruising als slotstuk, won Ajax met 3-0 van de Alkmaarders. Echt lastig werd het Ajax niet gemaakt. De ploeg van trainer Erik ten Hag domineerde de gehele wedstrijd en de eindstand was dan ook zeker niet een geflatteerde.

Ajax liet er vanaf het eerste fluitsignaal geen gras over groeien. Onder aanvoering van Hakim Ziyech zette Ajax de gasten uit Alkmaar direct onder druk op eigen helft. De spelverdeler liet zich gelden met een aantal goede voorzetten en schoten, maar scoren deed Ajax toen nog niet. De score werd pas geopend na het eerbetoon in de 34e minuut voor Abdelhak Nouri. Na een goede actie van Matthijs de Ligt en een perfecte voorzet kon Donny van de Beek de bal langs doelman Marco Bizot koppen voor de openingstreffer.