Jong Ajax slachtoffer van comeback Jong AZ

Jong Ajax heeft maandagavond een zekere zege tegen Jong AZ uit handen gegeven. De Amsterdammers kwamen 0-2 voor in Alkmaar, maar uiteindelijk kwam de thuisploeg knap langszij: 4-2.

De Ajax-beloften traden met Carel Eiting en Mateo Cassierra aan tijdens het uitduel met Jong AZ. In het AFAS Stadion, waar het duel gespeeld werd, waren beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Écht grote mogelijkheden werden niet gecreëerd, al was Ché Nunnely dicht bij een treffer, ware het niet dat zijn schot in het zijnet belandde en dat een hakbal even later gepakt werd door keeper Nick Olij.

Het hoogtepunt in de eerste helft leek te komen van Teun Bijleveld. De middenvelder annex buitenspeler besloot tegen zijn oude club maar eens uit te halen van afstand, de bal steeg als streep richting de kruising, maar opnieuw was Olij aanwezig met een dit keer katachtige reflex. Het eerste bedrijf leek zonder goals te eindigen, maar vijf minuten voor rust was het tóch raak. Noussair Mazraoui haalde succesvol van afstand uit: 0-1.