Antonucci: 'Dit seizoen mijn debuut maken'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jeugdspelers die een overstap maken naar een club in het buitenland. Het is een steeds meer voorkomend fenomeen. De huidige Ajax O19 heeft zich deze zomer versterkt met de nodige buitenlandse talenten, maar er zijn ook genoeg jongens die voor de omgekeerde weg kozen. Ajax Showtime sprak drie talenten die De Toekomst achter zich lieten. In de tweede aflevering is de beurt aan Francesco Antonucci.

De Belg met Italiaanse roots kwam in de zomer van 2015 over van Anderlecht naar Ajax. Na anderhalf seizoen op De Toekomst te hebben gespeeld, verkaste de kleine middenvelder in de afgelopen winterstop naar het Zuid-Franse AS Monaco, waar ook Anderson Lopez later een contract tekende. Voor velen kwam het vertrek van Antonucci als donderslag bij heldere hemel. Hij speelde goed in Ajax O19 en was tenslotte nog maar anderhalf jaar Ajacied. Daarnaast leek hij in zijn lichting een unieke voetballer te zijn gezien zijn creatieve kwaliteiten. Toch pakte de Franstalige spelverdeler zijn biezen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/108531/antonucci-dit-seizoen-mijn-debuut-maken