Jong Ajax wint met 4-1 van RKC Waalwijk

Jong Ajax heeft vrijdagavond met 4-1 gewonnen van RKC Waalwijk. Carel Eiting scoorde twee keer voor de ploeg van Marcel Keizer. De overige twee goals kwamen op naam van Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui.

Jong Ajax startte met Vaclav Cerny in de basis. Het Tsjechische talent maakte zijn rentree na een aantal weken blessureleed. In de eerste helft konden de beloften het balbezit niet uitdrukken in kansen. RKC werd tweemaal gevaarlijk via Evander Sno. Cerny kreeg vlak voor rust de grootste kans, die hij over het doel schoot. Op slag van rust was het alsnog raak voor Jong Ajax: na een aanval belandde de bal bij Frenkie de Jong die van dichtbij raak kon schieten.

Direct na rust kwamen de bezoekers via een strafschop terug in de wedstrijd. Jong Ajax leek even de grip te verliezen, maar herpakte zich. Carel Eiting schoot de bal van buiten de zestien in het Waalwijkse doel en zette zijn ploeg weer op voorsprong. Met een harde overtreding op Cerny kwam er een einde aan zijn rentreewedstrijd. De aanvaller moest zich geblesseerd laten vervangen.