Jeugdig Ajax met gemak langs Kozakken Boys

Ajax heeft dankzij een 1-6 overwinning op bezoek bij Kozakken Boys de derde ronde van de KNVB beker bereikt. Op sportpark De Zwaaier had Ajax, ondanks elf wijzigingen in de basiself, weinig moeite met de thuisploeg. In Werkendam werden de doelpunten gemaakt door: Mateo Cassierra (2x), Anwar el Ghazi, Václav Černý en Pelle Clement (2x).

Binnen vijf minuten had Ajax de score moeten openen. Via Abdelhak Nouri en Václav Černý kwam de bal voor de voeten van Mateo Cassierra. De Colombiaanse spits trof de vuisten van de doelman waarna Riechedly Bazoer over schoot.  Slordig balverlies van de thuisploeg leverde Ajax na een kleine twintig minuten de volgende grote kans op. Černý kon over links het strafschopgebied inlopen, maar zijn poging ging voorlangs. Zeven minuten later werd het wel 0-1. Na een prachtige pass van Nouri was Černý weg. De linksbuiten vond Mateo Cassierra die rustig binnenschoof.