Fortuinlijk gelijkspel Jong Ajax in Volendam

Bron: www.ajaxshowtime.com

Vaclav Cerny heeft Jong Ajax vrijdagavond tegen FC Volendam behoed voor een nederlaag. De Tsjechische vleugelaanvaller bepaalde vlak voor tijd met een bekeken schuiver de eindstand op 1-1 en strafte daarmee de kansenmissende thuisploeg keihard af.

In de beginfase van de wedstrijd tekende het beeld van de wedstrijd zich gelijk af. Volendam oogde volwassener in de duels en creëerde direct een aantal honderd procent kansen. Jack Tuyp kon de thuisploeg al binnen twee minuten op voorsprong schieten, maar vergat de trekker over te halen. Even later schoot de spits van Volendam voorlangs het doel van Norbert Alblas en trof hij ook nog de paal.

Waar Tuyp kans op kans miste, was Kevin van Kippersluis een stuk daadkrachtiger. De linksbuiten van de Oranjehemden dook na ruim een halfuur spelen plotseling in vrije positie op in de rug van Damil Dankerlui en maakte daar met een doeltreffend schot dankbaar gebruik van: 1-0. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/99902/fortuinlijk-gelijkspel-jong-ajax-in-volendam