Ajax boekt overtuigende 2-0-zege bij ADO Den Haag

Bron: www.ajaxlife.nl

Traoré gooit de wedstrijd al snel na rust in het slot. © Pro Shots

De interlandperiode heeft geen vat gekregen op het stijgende spelniveau van Ajax. De Amsterdammers bleven in Den Haag simpel overeind en wonnen met 2-0 door treffers van Davy Klaassen en Bertrand Traoré.

Omdat de uitgevlogen Ajacieden vrijwel ongeschonden waren teruggekeerd van de diverse interlandverplichtingen, kon Peter Bosz tegen de Hagenezen dezelfde elf spelers opstellen als in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht.

De stijgende lijn van de laatste weken kreeg in de eerste helft een vervolg. Ajax domineerde, was creatief in de aanval, agressief in de omschakeling en oogde degelijk in de defensie. Alleen in de afwerking hadden diverse spelers het vizier wederom niet van meet af aan op scherp staan. Traoré miste de eerste opgelegde kans na een kwartier toe Klaassen hem met een fraaie steekpass op maat leek te bedienen.

De verdiende openingstreffer viel vijf minuten later alsnog. Klaassen gooide in naar de volledig ongedekte Lasse Schöne, die de doorgelopen aanvoerder met een fraaie lob alleen voor doelman Setkus zette.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20590