Ajax A1 heeft in Supercup eerste prijs

De A1 van Ajax heeft zijn eerste prijs van het nieuwe seizoen in de wacht weten te slepen. Voor het derde jaar op rij werd de Supercup gewonnen. Op sportcomplex De Toekomst werd bekerwinnaar Vitesse met 2-0 verslagen. Voor de B2 van Ajax was het een mindere zaterdag. Zij werden in het bekertoernooi na het nemen van strafschoppen uitgeschakeld door Willem II.

FT | Ajax B2 - Willem II B1 (1-1, 3-4)Ajax B2 heeft in duel met Willem II B1 met 1-1 gelijkgespeeld, echter werden de Amsterdammers uitgeschakeld na de penaltyserie. De jongelingen begonnen het duel sterk, echter kwamen ze na 38 minuten toch op achterstand. Vervolgens bleef Willem II de overhand houden in het duel, maar daar was Fosu-Mensah in de 53e minuut die de stand tóch nog gelijk wist te trekken.

Na de gelijkmaker van de verdediger wist de ploeg het duel niet echt onder controle te krijgen, maar het kreeg geen tegendoelpunten. Zodoende moest de winnaar bepaald worden d.m.v. een penaltyserie. Daarin trokken de Tilburgers aan het langste eind, Al Mhassani miste voor Ajax en Willem II bleef foutloos en mag dus doorbekeren.