Vieira: “Ik sprak vier dagen lang met Ajax”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het had niet veel gescheeld of Ajax had midden jaren negentig Patrick Vieira vastgelegd. Dat heeft de oud-speler van onder andere Arsenal, Inter Milan en Manchester City zelf onthuld op de website van Arsenal. De deal ging uiteindelijk niet door en vertrok Vieira naar de ploeg van, toen al, Arsène Wenger.

De middenvelder speelde op het moment van de interesse voornamelijk bij de reserves van AC Milan en wilde aan spelen toekomen, zo vertelt hij. “Ik heb er uiteindelijk een jaar gezeten, maar ik ging weg omdat ik deel wilde uitmaken van de Franse selectie voor het WK 1998. Ik moest aan spelen toekomen. In die dagen was Ajax één van de beste teams en ik was behoorlijk geïnteresseerd. Maar we hebben vier dagen met elkaar gepraat, zonder dat er een deal op tafel kwam.”

Dat de transfer uiteindelijk niet doorging, is te danken aan Arsène Wenger. Hij belde Vieira op om te zeggen dat hij de nieuwe manager van Arsenal was geworden. “Ik wist helemaal niets van Arsenal en van Engeland, maar ik wist wel veel van Arsène en zijn reputatie. Dus ging ik meteen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/vieira-sprak-vier-dagen-lang-ajax/