Twee CL-voorrondes voor Ajax; geplaatst in eerste voorronde

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Doordat Ajax geen kampioen is geworden moeten de Amsterdammers weer aan de voorrondes van de Champions League deelnemen om de eindronde van dat toernooi te bereiken. Dit seizoen was Rapid Wien (2-2 uit, 2-3 thuis) in de derde voorronde al een brug te ver.

“Ajax zal in de eerste kwalificatiewedstrijden voor de Champions League een geplaatste status hebben”, schrijft het Algemeen Dagblad. “Nog niet alle deelnemers aan de voorronde zijn bekend, omdat sommige competities nog niet afgelopen zijn. Maar toch is nu al duidelijk dat Ajax bij de vijf clubs met de hoogste UEFA-ranking zit.” Ajax zou dan Anderlecht, Shakhtar Donetsk en Fenerbahce ontlopen. De nummer twee van de Eredivisie zou wel Monaco, Sparta Praag, Steaua Boekarest en Young Boys kunnen treffen. De vierde en laatste voorronde halen zal meer dan een moeilijke klus zijn voor het keurkorps van Frank de Boer als zijn ploeg al niet met de druk kan omgaan in de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap, de nummer 6 van de Jupiler League van vorig seizoen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/05/09/twee-cl-voorrondes-voor-ajax-geplaatst-in-eerste-voorronde/