Sparta kampioen dankzij zege op Jong Ajax

Bron: www.ajaxshowtime.com

Sparta heeft zich maandagavond gekroond tot kampioen van de Jupiler League. De Rotterdammers kwamen vroeg op voorsprong tegen Jong Ajax, leken het daarna weg te geven, maar twee late goals gaven de doorslag.

Jong Ajax was de hele avond niet in staat om goed voetbal te spelen, maar ook Sparta leek te bezwijken onder de kampioensdruk. Er ontstond daardoor een wedstrijd die het aanzien voor rust amper waard was. Brogno was de enige die daar verandering in bracht door vroeg raak te schieten.

Na de pauze kroop Jong Ajax wat uit de schulp, had het meer de bal, maar kansen waren er amper. Sinkgraven zorgde een kwartier voor tijd uit het niets voor de 1-1 met een wonderschoon doelpunt. De linkspoot knalde van dertig meter keihard raak, maar juichen kon Ajax niet lang. Breuer maakte na 82 minuten 2-1 en Mac-Donald niet veel later voor de beslissing uit een counter. 

Opstelling Sparta:Kortsmit, Dumfries, Dougall, Sanusi, Breuer; Van Moorsel, Van Drongelen, Dijkstra; Verhaar, Bergkamp en Brogno.

Wissels: Kieboom, Floranus, Ketting, Klaasen, Spierings, Mac-Donald en Stokkers.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/95864/sparta-kampioen-dankzij-zege-op-jong-ajax