Cerny bezorgt Jong Ajax zege in bizar slot tegen Fortuna

In het eerste even geen plek, voor Jong Ajax is Cerny goud waard. © Pro Shots

Lang leek het erop dat Jong Ajax vrijdagavond voor de vijfde keer op rij niet ging winnen in de Jupiler League. Op bezoek bij Fortuna Sittard draaiden de Amsterdammers echter in blessuretijd een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. Robert Muric en Vaclav Cerny waren de doelpuntenmakers voor Jong Ajax.

Cerny wordt door Frank de Boer al een tijdje niet gebruikt in het eerste, maar bij Jong Ajax was hij tegen Fortuna Sittard goud waard. De aanvaller schoot in de 92ste minuut op doel, waarna Muric in de rebound de gelijkmaker binnen kon tikken. Een minuut later bezorgde Cerny Jong Ajax zelfs de zege door de bal na een mooie kapbeweging langs de keeper te schieten.

De achttienjarige Tsjech werd zo de gevierde man bij de ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam. Hij was er een kwartier voor tijd ingekomen voor de teleurstellende Richairo Zivkovic. De spits had met name in de eerste helft het vizier niet op scherp en hielp een aantal goede kansen om zeep.