JC CBS

Bron: www.afca.nl

Om te beginnen wil ik even de  felicitaties overbrengen en stilstaan bij het 15-jarig bestaan van dat gestoorde vak daar bovenaan. Gefeliciteerd boys van 410! Jullie zijn een van de weinige elementen bij Ajax die me nog trots maken. Plaatsvervangende trots!

Een ander plaatsvervangend gevoel is dat van schaamte. Plaatsvervangende schaamte. Voor Ajax: voor het spel, voor de langezijde dat het nodig vond om ons -echte supporters- uit te fluiten tijdens de “vakken-leeg-actie”, maar het meest nog voor het bestuur, de Raad van Commissarissen  en de rest van die plucheplakkers. Behalve het slecht uitgevoerde beleid (transferbeleid, supportersbeleid etc etc), erger ik me nog het meest aan hoe zij de grootste Ajacied aller tijden behandelen en als oud vuil hebben weggewerkt.

Het zit volgens mij namelijk zo:Mijn familie van moederszijde was behoorlijk gelovig. Rooms Katholiek, om specifiek te zijn.Dus geloofde mijn moeder van huis uit in ene J.C., uit Betlehem. Mijn vader daarentegen was goddeloos opgevoed, maar toch geloofde hij. Hij geloofde -en gelooft- in die andere J.C., de enige echte, niet die uit Betlehem , maar uit Betondorp.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/jc-cbs/