Lazio helpt Ajax aan beschermde status voorronde CL

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Lazio Roma heeft Ajax een goede dienst bewezen. De Romeinen wonnen met 2-4 van Napoli. Het was een belangrijk duel want voor Ajax stond de “beschermde status” in de laatste voorronde van de Champions League op het spel.

In een boeiend duel werd het uiteindelijk 2-4. Zo comfortabel als de score doet vermoeden ging het echter niet. Lazio ging met 0-2 rusten maar dankte die voorsprong aan scherp uitgevoerde counters. Napoli voerde in de tweede helft de druk verder op en kwam terug tot 2-2, waarbij Lazio ook nog tegen een rode kaart aanliep. Napoli kreeg vervolgens een penalty maar verzilverde die niet wat het keerpunt van de wedstrijd was. Lazio maakte vlak voor tijd 2-3 en in de blessuretijd zelfs nog een vierde doelpunt.

Ajax kan nu in beide voorrondes van de Champions League rekenen op een beschermde status, een belangrijk voordeel want het ontloopt daarmee de grootste clubs. In de derde voorronde kan Ajax o.a. Fenerbahce, Sparta Praag, Young Boys, Rapid Wien & Panathinaikos loten. Overleven de Amsterdammers dan staan bijvoorbeeld Lazio Roma, Sporting Lissabon, Club Brugge of Monaco op het menu.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/05/31/lazio-helpt-ajax-aan-beschermde-status-voorronde-cl/