Ajax met moeite langs Excelsior: 0-2

Ajax heeft vanmiddag een zeer benauwde zege geboekt op bezoek bij Excelsior. Lang leek de wedstrijd te eindigen in 0-0 maar was het invaller Mike van der Hoorn die de score opende. De 0-2 van Richairo Zivkovic zorgde voor opluchting en was uiteindelijk ook de eindstand.

Het scheelde niet veel of Ajax was vandaag tegen duur puntverlies opgelopen. Na het debacle tegen Vitesse wisten de Ajacieden opnieuw niet een redelijke pot voetbal op de mat te leggen. Het was zelfs Excelsior dat in de eerste helft de beste kansen kreeg maar deze ook niet wist te benutten. In de 24ste minuut was Excelsior het dichtst bij de openingstreffer maar het schot van Auassar ging rakelings naast het doel van Jasper Cillessen.