Mogelijke tegenstanders Ajax in Europa League bekend

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax kan haar borst nat maken. Omdat de Amsterdammers bij de slechtste nummers 3 in de Champions League hoorde wacht een EL groepshoofd of een geplaatste nummer 3 uit de CL.

Van de Champions League afvallers kunnen Sporting Lissabon, Olympiakos, Zenith Sint Petersburg of Atheltic De Bilbao aan Ajax gekoppeld worden. Echter heeft Ajax dan weer het geluk dat het Liverpool en AS Roma ontloopt. In de Europa League zijn er een aantal opvallende namen die Ajax kan tegenkomen. Aan clubs als Inter Milaan, Club Brugge of Red Bull Salzburg zal menig Ajacied niet met plezier terugdenken.  Herinneringen aan Dinamo Kiev of Fiorentina zijn dan weer een stuk prettiger, de prachtgoals van Kennedy en Leonardo spreken boekdelen.

Ajax kan ook een aantal ploegen ontmoeten die het nooit of slechts in een grijs verleden trof. Legia Warschau, Everton, Napoli, Borussia Mönchengladbach en Besiktas veroverden ook de koppositie. Door de klinkende zege van Feyenoord vanavond ontloopt Ajax in ieder geval Sevilla. De Rotterdammers zelf kunnen niet geloot worden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/12/11/mogelijke-tegenstanders-ajax-in-europa-league-bekend/