Monsterscore Ajax in oefenduel tegen Putten (1-13)

Ajax heeft haar eerste oefenduel met maar liefst 1-13 gewonnen tegen SDC Putten. Al vroeg in de wedstrijd scoorde debutant Nick Viergever de eerste officieuze treffer van het seizoen. Door een ijzersterk laatste kwartier in de eerste helft, kwam er een 0-5 ruststand op het scorebord. Na rust ging Ajax door met scoren, binnen een kwartier stond het zelfs 0-9. Ook in het laatste half uur ging Ajax vrolijk door en liep het zelfs uit naar 1-13.

Na een rustige start wist Ajax in de elfde minuut de stand naar 0-1 te brengen. Een sublieme lob van nieuwkomer Akradiusz Milik over de Puttense verdediging bracht de opgekomen Nick Viergever in stelling. De verdediger had vervolgens weinig moeite met de afwerking. Na een half uur werd bij Putten de doelman gewisseld. Nog koud op het veld blunderde de nieuwe keeper flink bij een schot van Lucas Andersen, wat de 0-2 opleverde.