Zonder de Boer geen kampioen

Bron: www.ajaxupdate.nl

Zonder Frank de Boer was Ajax dit seizoen geen kampioen van Nederland geworden. Daar zijn voetbalanalisten Arnold Bruggink en Aad de Mos het over eens. NUsport legde de oud-voetballer en clubloze trainer de vraag voor of de 33ste landstitel ook in Amsterdam was beland zou De Boer niet voor de groep hebben gestaan bij Ajax.

“Dat denk ik niet. De Boer kent die jonge spelers al sinds de jeugd. Hij weet precies wat hun sterke en zwakke punten zijn. En hij weet precies wat er nog aankomt aan talent. De Boer is dus de ideale trainer voor dit Ajax”, zegt De Mos op de website. “José Mourinho en Diego Simeone hebben internationaal een grotere naam, maar zij zijn ongeschikt voor Ajax. De Boer niet, die heeft het Ajax-DNA.”

Bruggink is het roerend eens met De Mos. “Hij (De Boer, red.) is ook dit seizoen zeer bepalend geweest. Door Daley Blind door te schuiven naar het middenveld, maar ook omdat hij het aandurfde om Kenneth Vermeer op de bank te zetten ten faveure van Jasper Cillessen. En voorin heeft hij veel gewisseld, omdat hij geen echte doelpuntenmaker had. Achteraf gezien heeft ook dat goed uitgepakt.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/04/zonder-de-boer-geen-kampioen/