De Boer schrijft geschiedenis

Bron: www.ajaxupdate.nl

Frank de Boer heeft zondag geschiedenis geschreven met Ajax. Nooit eerder veroverde een trainer vier keer op rij de landstitel in de Eredivisie.

Alleen Guus Hiddink werd als coach vaker kampioen in de Eredivisie (zes). Rinus Michels veroverde in Nederland eveneens vier landstitels, allemaal met Ajax. Louis van Gaal was drie keer met Ajax en eenmaal met AZ de beste club van het land.

Johan Cruijff is de laatste trainer die vier keer op rij kampioen werd in één van de vijf toonaangevende competities van Europa (Spanje, Engeland, Italië, Frankrijk en Duitsland). De huidige adviseur van Ajax deed dat in 1991, 1992, 1993 en 1994 met FC Barcelona.

De Boer was na afloop voor de camera van FOX Sports blij, al ging het kampioenschap niet met een zege gepaard. “Ik ben trots. Misschien was het niet de mooiste wedstrijd. Maar als het een kwartier voor tijd nog gelijk is lijkt het me verstandig om de bal rond te spelen.”

Uiteindelijk vindt De Boer dat de titel terecht is. “Je hebt na de winterstop gezien dat we Feyenoord, PSV en FC Twente hebben verslagen, allemaal concurrenten. Dan denk ik dat je uiteindelijk terecht kampioen bent geworden.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/04/de-boer-schrijft-geschiedenis/