Ajax pakt kampioenschap na 1-1 in Almelo

Het lukte niet in Arnhem, een week later niet in Amsterdam. Driemaal is scheepsrecht, zullen ze bij Ajax hebben gedacht. Met een 1-1 gelijkspel in Almelo, werd de 33ste titel uiteindelijk dan toch binnengesleept. De wedstrijd kende twee keurige doelpunten, maar ook zeer traag voetbal aan beide kanten. De laatste tien minuten speelden beide ploegen de bal rustig rond het eigen strafschopgebied. Frank de Boer werd eerst woedend om het spel, maar verliet zelfs breed lachend de bank voor een plaspauze.

Nicolai Boilesen kreeg in de eerste vijf minuten al een flinke kans op de 0-1. Na een uitstekende tiki-taka-combinatie kwam de linksachter in scoringspositie, maar zijn schot ging via een Almelo’s been naast de goal. Tijd om bij te komen van het snelle spel van de Ajacieden was er niet voor de thuisploeg. Het was zijn vrije trap van dertig meter afstand die via de onderkant van de lat tot doelpunt werd gepromoveerd. Een betere start leek Ajax niet te kunnen wensen.