Ajax speelt doelpuntloos gelijk

Bron: www.ajaxshowtime.com

De onfortuinlijke aanvoerder kreeg al na 6 minuten een grote kans. De Jong controleerde een hoge bal in de zestien maar gleed uit. Desondanks produceerde De Jong een schot op doel, maar de voeten van Ten Rouwelaar brachten NAC redding. Tijdens het uitgleden liep De Jong een blessure aan zijn rechterhamstring op. Kolbeinn Sigthórsson verving De Jong. 

Ajax kwam in de eerste helft niet goed in zijn spel. De regerend landskampioen was slordig in de passing en creëerde bar weinig. Uiteindelijk was het Sigthórsson die een goede kans kreeg, maar hij vond Jelle ten Rouwelaar op zijn pad. Aan de andere kant was rechtsback Sepp de Roover dichtbij de 1-0. De back kreeg tot tweemaal toe de kans de score te openen, Jasper Cillessen bracht echter redding voor Ajax. 

Op het middenveld waren Thulani Serero en Davy Klaassen onzichtbaar. De Zuid-Afrikaan kreeg nog wel een goede kans op 1-0 na een technisch hoogstandje, maar ook hij stuitte op Ten Rouwelaar. De rebound was niet besteed aan Sigthórsson, zijn inzet belandde op het hoofd van een NAC-verdediger. Omdat ook NAC niet tot scoren kwam, ging men met 0-0 rusten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/77693/live-16-30-uur-nac-ajax.html