Bron: www.vi.nl

Ajax-trainer Frank de Boer kiest voor Lasse Schöne en Ricardo Kishna in de aanval tegen SC Cambuur. In de Amsterdam Arena verschijnt ook linksback Jairo Riedewald (foto) aan de aftrap.

De zeventienjarige verdediger zat tegen AZ (4-0 zege) en Feyenoord (2-1 zege) nog op de bank, maar krijgt tegen de Friezen de voorkeur als linksachter. Daardoor speelt Daley Blind weer als controleur op het middenveld met Davy Klaassen en Thulani Serero.

In de voorhoede keert Schöne terug als rechtsbuiten. De Deen stond enkele weken buitenspel met een enkelblessure, maar is fit genoeg om te starten. Aanvoerder De Jong en Kishna completeren de voorhoede van de Amsterdammers. Daardoor zitten Kolbeinn Sigthórsson en Bojan Krkic op de reservebank.

Verder kreeg De Boer goed nieuws op zondag. Aanvankelijk was Niklas Moisander een twijfelgeval voor de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. De Finse verdediger werd ziek op zaterdag, maar blijkt een dag later fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.Daardoor moet Mike van der Hoorn alsnog plaatsnemen op de tribune.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/de-boer-kiest-voor-riedewald-schone-vervangt-bojan.htm