De Boer kan kritiek op Ajaxspel wel plaatsen

Bron: www.ajaxlife.nl

De kampioenenmaker ziet ruimte voor beter spel.© Björn Martens

Frank de Boer heeft aan de koffietafel van de trainerskamer het Algemeen Dagblad doorgebladerd. Het artikel waarin kritiek wordt geuit op het Ajaxspel trok zijn aandacht. De trainer kan zich best vinden in de commentaren die worden gedeeld.

Verschillende bekende Ajaxgezichten, denk aan Sjaak Swart en David Endt, vertellen dat ze het spel een beetje saai vinden. Het flitst niet, het is zakelijk. Ondanks 21 gemorste punten staat Ajax met ruime marge bovenaan in de eredivisie, maar het sprankelt niet.

De kritiek is niet nieuw, de kritiek is ook niet compleet ongefundeerd. De Boer kan het gevoel van de bekende Ajacieden en de supporters best goed begrijpen. “Ik zie Ajax hartstikke graag meer dan twee of drie doelpunten maken, maar het is natuurlijk best wel lastig,” aldus de kampioenenmaker.

“Als er 21 man op een speelhelft staan, moet je zeer creatief zijn. Hogeschoolvoetbal spelen. En dat wil ik graag beter zien. Uiteraard. Het is niet zonder reden dat ik voorin zoveel heb gewisseld,” geeft de trainer aan. Gelukkig is Lasse Schöne weer van de partij. Dat scheelt misschien.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15302