Jong Ajax in tweede helft langs Jong FC Twente

Jong Ajax heeft maandagavond met 0-1 gewonnen van Jong FC Twente. In Enschede sloten beide beloftenploegen de eerste helft nog af met een 0-0 stand, maar twintig minuten voor tijd was Lesly de Sa trefzeker. De aanvaller van de Amsterdamse beloften benutte een penalty in de 67e minuut.

Ajax en FC Twente maakten er geen spektakelstuk van in de eerste helft. Kansen waren schaars in de eerste 45 minuten en daarom leek de brilstand ook terecht. In het tweede deel van de wedstrijd werd Jong FC Twente sterker en sterker, maar kreeg Jong Ajax een penalty nadat Tim Breukers aanvaller Lesly de Sa neerlegde. Geel voor Breukers en een strafschop voor Jong Ajax. De Sa bleef kalm en schoot – naar wat uiteindelijk bleek – de eindstand tegen de touwen.

Door de overwinning komt Jong Ajax iets meer los van plek twintig en negentien. Met 22 punten uit 21 wedstrijden staat het nog 5 punten boven FC Oss en 6 boven Achilles ’29, dat vorig seizoen promoveerde. Jong FC Twente staat 15e met 26 punten en Jong PSV doet het vooralsnog het beste van de beloftenploegen in de Jupiler League. De Eindhovenaren staan op een 8e plek met 30 punten.