Jong Ajax geeft in een helft 2-0 voorsprong weg

Jong Ajax is er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen FC Volendam te winnen. Waar het eerste elftal vorige week wel met 4-2 won gingen de beloften met 2-3 onderuit. De nederlaag was niet nodig, omdat Jong Ajax na 45 minuten met 2-0 voor stond. Joël Veltman en Dejan Meleg waren trefzeker voor de Amsterdammers.

Jong Ajax begon sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een vroege treffer voor de beloften. Jöel Veltman kopte uit een corner de 1-0 binnen. Bijzonder voor de centrale verdediger, want hij maakte zijn rentree deze wedstrijd. De goede start moest een vervolg krijgen, maar Geoffrey Castillion kon na een individuele actie niet afronden oog in oog met doelman Theo Timmermans. FC Volendam had weinig in te brengen in Amsterdam. Ludcinio Marengo schoot voorlangs na een uitbraak en Tom Overtoom testte Mickey van der Hart van afstand. Damiën Menzo probeerde het ook nog koppend, maar daarvoor profiteerde Dejan Meleg al van onoplettendheid in de verdediging van FC Volendam. De Serviër stoomde op richting Timmermans en bleef rustig: 2-0.