Ajacieden zeer succesvol met Jong Oranje

Jong Oranje heeft haar eerste kwalificatieduel voor het EK 2015 met ruime cijfers gewonnen. In Nijmegen werd met maar liefst 4-0 gewonnen tegen de leeftijdsgenoten van Schotland. Nadat Tony Vilhena de talenten in de tweede helft op voorsprong had gebracht, waren Luc Castaignos, Ajacied Mike van der Hoorn en Wesley Drost succesvol tegenover doelman Archer.

De volledige defensie van Oranje had een speciale band met Ajax. Ruben Ligeon, Stefano Denswil én doelpuntenmaker Mike van der Hoorn zijn momenteel geen vaste basisspelers bij de club, maar zitten wel tegen het eerste team aan. Stefano Denswil en Mike van der Hoorn ‘vechten’ momenteel om de vrijgekomen plaats van Toby Alderweireld, nu Joël Veltman geblesseerd is.

Warner Hahn speelde ook de volledige 90 minuten. De doelman werkte enkele jaren in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, om vorig jaar zomer naar FC Dordrecht te vertrekken. Hier is hij onomstreden. Een andere ex-Ajacied stond linksachterin, namelijk Dico Koppers. De verdediger had teveel concurrentie bij Ajax en vertrok afgelopen zomer naar FC Twente.