Jong Ajax met tien man langs Jong FC Twente

Jong Ajax heeft in eigen huis een knappe prestatie neergezet door met 2-1 te winnen van Jong FC Twente. De thuisploeg speelde bijna een hele helft met tien man, nadat Joeri de Kamps zijn tweede gele kaart ontving in de 52e minuut. Door de overwinning stijgt Jong Ajax op de ranglijst. In punten komt het gelijk met zijn tegenstander. De Amsterdamse beloften heeft nu zeven punten uit vijf wedstrijden met een doelsaldo van vijf doelpunten voor en ook vijf tegen.

De eerste helft begon eigenlijk heel saai. Een afstandsschot van Danzell Gravenberch was het enige echte hoogtepunt, totdat Vincent Vermeij het op zijn heupen kreeg. De boomlange spits speelde vorig seizoen nog geregeld in de A2 van Ajax, maar maakte vrijdagavond zijn eerste doelpunt in de Jupiler League. Vermeij zette goed door en scoorde met een laag schot. Even daarvoor kreeg Joeri de Kamps zijn eerste gele kaart. Twintig minuten later bleek dit een belangrijk moment te zijn.