Na twee verloren duels weer punt voor Jong Ajax

Jong Ajax heeft in haar vierde wedstrijd in de Jupiler League met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. De beloftenploeg kwam kort na rust op een 0-1 achterstand, maar kwam al snel weer langszij via Lesly de Sa, die met rechts schitterend binnenschoot. De volgende wedstrijd van Jong Ajax wacht aankomende vrijdag al. Dan wacht de eerste andere beloftenploeg in de Jupiler League. Jong FC Twente reist dan af naar Amsterdam voor een wedstrijd tegen de beloften van Ajax.

Het spelbeeld in de eerste tien minuten was duidelijk. Jong Ajax had balbezit, maar FC Emmen zette vroeg druk op de opbouwende defensie van de Amsterdammers. De lange bal werd hierdoor snel gehanteerd, wat bijna altijd uitdraaide op balverlies. FC Emmen verloor ook de bal in de elfde minuut, maar hieruit ontstond de eerste Ajax-kans. Sam Hendriks pikte op, maar het balletje breed op Fabian Sporkslede was te hard. Hard was ook het schot van Davy Klaassen, die in de achttiende minuut na een voorzet de bal op zijn wreef nam. Peter van der Vlag dook naar de rechterhoek, maar kon er niet bij. Helaas voor Jong Ajax spatte het schot uiteen op de rechterpaal.