Ajax moeizaam langs ONS Sneek

Ajax heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Maar overtuigend was de overwinning op hoofdklasser ONS Sneek niet (0-2).

Ajax-trainer Frank de Boer zag het bekerduel met ONS Sneek als de ideale gelegenheid om verschillende beloftes aan het werk te zien. Zijn basisploeg was een veredeld reserveteam. Voor het resultaat had het geen gevolgen, want de Amsterdammers keerden met een zege huiswaarts.

Maar over het optreden van zijn ploeg kon De Boer allerminst tevreden zijn. Vooral in de eerste helft kon geen van de reservekrachten zich in positieve zin onderscheiden. Dat Danny Hoessen in de 32ste minuut een van de schaarse Ajax-kansen zag eindigen op de lat, was misschien wel kenmerkend. ONS Sneek deed veelzeggend nauwelijks onder voor Ajax.

Ook in de tweede helft lukte het Ajax niet de hoofdklasser van zich af te schudden. Het noopte De Boer, die in de rust Miralem Sulejmani bracht voor de geblesseerde Derk Boerrigter, tot het inbrengen van vaste waarden Christian Eriksen en Ryan Babel.