De Boer: “Schorsing Janssen doodzonde”

Bron: ajax1.nl

Een tevreden trainer die dit keer naast het resultaat ook het spel kon waarderen. Zo stond Frank de Boer tegenover de camera’s van Eredivisie Live. Wel vond hij de tweede helft een stuk beter dan de eerste.

“We begonnen heel sterk, hielden continue de druk op ADO en ons positiespel was ook gewoon goed. Siem de Jong en Christian Eriksen liepen daardoor vaak vrij. Dat zag er heel goed. Toen de rode kaart kwam, gooide ADO iets meer de schroom van zich af. Toen kregen zij de beste kansen van die eerste helft. Het was belangrijk dat wij geduld bewaakten en hun naar ons toe lokten. Zo konden wij aan de andere kant toeslaan. Dat deden we in de tweede helft veel beter dan in de eerste. Soms waren we echter nog iets te enthousiast waardoor er achterin lastige situaties ontstonden.”

De Boer was blij met zijn linksbuiten Aisatti: “Hij bracht een bepaalde rust op bepaalde momenten, en vulde zijn positie goed in.”

Van de gele kaart van Janssen, die daardoor de thuiswedstrijd tegen PSV mist, baalt De Boer wel: “Dat is doodzonde. Hij speelt de laatste tijd goed en dat zag je vandaag ook weer met een fantastische pass op Lukoki.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-4/