Uitspraak zaak Ajax op 7 februari

Bron: ajax1.nl

Het gerechtshof van Amsterdam doet dinsdag 7 februari om 10.00 uur uitspraak in de zaak tussen Johan Cruijff en de jeugdtrainers versus de nv Ajax en vier commissarissen. Woensdagmiddag diende aan de Prinsengracht het hoger beroep, met als centrale vraag de voorgenomen aanstelling van Louis van Gaal en Martin Sturkenboom in de Ajax-directie. Cruijff was niet aanwezig, hij heeft vakantie op Mauritius.

De rechter in Haarlem beoordeelde eerder dat de voorgenomen aanstelling van Van Gaal en Sturkenboom rechtsgeldig is. Hij schortte de benoemingen echter op omdat hij wilde weten of de aandeelhouders van Ajax nog wel vertrouwen hebben in de huidige raad van commissarissen (rvc).

De nv Ajax en rvc-leden Steven ten Have (voorzitter), Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer tekenden beroep aan tegen deze uitspraak van het kort geding dat medecommissaris Cruijff eerder samen met de jeugdtrainers tegen hen had aangespannen. Ten Have en Olfers waren woensdag wel in het gerechtsgebouw aanwezig; Römer en Davids ontbraken. Interim directeur Sturkenboom was wel aanwezig.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/uitspraak-zaak-ajax-op-7-februari/