‘Ismael Aissati was bijna speler van FC Utrecht of SC Heerenveen’

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Na maandenlang in Jong Ajax te hebben gespeeld, keerde Aissati kort geleden terug in de selectie van trainer Frank de Boer. De jongeling, die vorig seizoen op huurbasis voor Vitesse speelde, was afgelopen zomer echter dicht bij een transfer. Onder andere FC Utrecht en SC Heerenveen hadden interesse.

Aissati was afgelopen zomer dicht bij een overstap naar Heerenveen. Die club haakte echter af omdat de salariseisen van Aissati te hoog waren. Om die reden was Vitesse ook al afgehaakt. Ook van FC Utrecht en uit het buitenland was interesse.

Toen Aissati in het seizoen 2005/2006 op 17-jarige leeftijd met bijna alle wedstrijden van PSV mee mocht, had de Marokaan naar Barcelona gekund. Dat zei Henk ten Cate tegenover de NOS. “Bij Barcelona waren ze helemaal lyrisch van hem. Rijkaard vroeg mij ook uit te vinden wie de zaakwaarnemer was van Aissati. Veel mensen weten niet dat Aissati destijds ‘nee’ heeft gezegd tegen Barcelona”, zei Ten Cate, die destijds assistent was van Frank Rijkaard bij Barcelona.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114594/_Ismael_Aissati_was_bijna_speler_van_FC_Utrecht_of_SC_Heerenveen_.html