Aron Winter naar Amsterdam

Bron: ajax1.nl

Aron Winter vliegt speciaal voor de ledenraadsvergadering van Ajax terug naar Nederland. De voormalig international is trainer van het Canadese FC Toronto en tevens ledenraadslid bij zijn oude club uit Amsterdam.

Samen met andere ex-topvoetballers van Ajax was Winter nauw betrokken bij het opstellen van het nieuwe technische plan van Johan Cruijff en dat nu geïmplementeerd wordt bij Ajax door Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Frank de Boer als het technisch hart van de club.

Omdat de 24 ledenraadsleden maandag gaan stemmen of de vereniging Ajax (lees grootaandeelhouder) gaat kiezen voor de lijn Cruijff of de lijn Steven ten Have, Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer, vindt Winter het als ex-topvoetballer belangrijk om zijn stem uit te brengen.

Tot dusver kon Winter, die samen met een groep voetballers bijna een jaar geleden werd verkozen in de ledenraad, fysiek nooit aanwezig zijn bij de vergaderingen vanwege Canadese verplichtingen. Nu het seizoen is afgelopen en pas volgend voorjaar weer van start gaat, laat Winter Ajax prevaleren boven een trip naar Brazilië als technisch directeur van FC Toronto.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/aron-winter-naar-amsterdam/