“Cruijff is een icoon dat behouden moet worden”

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer was tevreden na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Roda JC. Hij vond dat zijn ploeg met vlagen goede momenten liet zien en dat het veldspel goed was.

“Ik denk dat het een goede uitslag is, het is niet altijd makkelijk om hier te winnen en ik heb met vlagen goede momenten gezien. Gezien het veldspel denk ik dat we terecht hebben gewonnen. De eerste helft waren we gelijkwaardig aan Roda, we hebben een aantal kansen gehad maar waren in de eindfase te onrustig. Jody Lukoki werd een aantal keren de diepte ingestuurd maar heeft dan niet de rust om de goede keuzes te maken. De tweede helft hebben we dat beter gedaan en uiteindelijk hebben we terecht gewonnen”, liet de Boer weten tegenover de camera’s van Eredivisie Live.

Op de vraag of De Boer schrok na de snelle achterstand antwoordde hij als volgt: “Ik dacht: ‘niet weer’, ik had er wel een goed gevoel over, maar het kwam wel als een mokerslag aan. Uiteindelijk hebben we gewonnen, omdat we goed stonden, het tempo goed hoog hielden, waardoor zei steeds een stapje te laat kwamen.”

Cruijff en de RvC

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer/