Christian Eriksen Talent van het Jaar

Bron: ajax1.nl

Na de – gedeukte – kampioensschaal kan Christian Eriksen (19) nog een belangrijke prijs op zijn cv bijschrijven. De begenadigde middenvelder van Ajax werd door de jury onder leiding van Johan Cruijff uitgeroepen tot Talent van het Jaar en ontvangt op 29 augustus tijdens het Voetballer van het Jaar Gala de Johan Cruijff Prijs. „Het is een prachtige kroon op een waanzinnig seizoen”, zegt de kleine Deen. „Hier ben ik ongelooflijk trots op.”

Als prijs mag Eriksen op een zelf te bepalen locatie een Cruyff Court laten aanleggen. „Ik kies voor Denemarken”, aldus de Ajacied. „Maar ik ben er nog niet uit of het in mijn geboorteplaats Middelfart of Odense, waar ik op school heb gezeten, komt te liggen.”

‘Een onvergetelijk jaar’

Het trapveldje zal voor Eriksen een blijvende herinnering zijn aan het seizoen 2010/’11. „Voor mij een onvergetelijk jaar. Als ik erover nadenk, is het bizar. Mijn eerste echte seizoen in het eerste en dan kampioen worden en tot Talent van het Jaar worden gekozen. Alleen jammer dat we de beker niet wonnen.”Toch zag het er aanvankelijk niet naar uit dat dit het ’jaar van Eriksen’ zou worden.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/christian-eriksen-talent-van-het-jaar/