Riante winst voor Ajax

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft uitstekende zaken gedaan in de Europa League. Op bezoek bij Anderlecht boekten de Amsterdammers een riante overwinning: 0-3.

Het duel voltrok zich niet op een bijster hoog niveau. Al vanaf de eerste seconde regende het foutieve passes, terwijl de laatste linies van de twee ploegen regelmatig steekjes lieten vallen. De spanning en het amusement waren daar niet minder om. Kansen vielen over en weer te noteren.

De eerste mogelijkheid was al na enkele minuten spelen voor Romelu Lukaku. De beloftevolle aanvaller brak door, maar zag zijn poging gestopt worden door Maarten Stekelenburg. Enige minuten later was Ajax voor de eerste keer gevaarlijk: een lange trap van Toby Alderweireld werd niet goed verwerkt door de Belgische ploeg, waarna Mounir El Hamdaoui de bal vanaf de rand van het strafschopgebied naast schoof.

Nadat Mathiás Suarez namens de thuisploeg opnieuw op de benen van Stekelenburg stuitte, was het Ajax dat na een halfuur spelen op voorsprong kwam. Een indraaiende hoekschop van Christian Eriksen werd door Alderweireld kiezelhard binnengekopt: 0-1. Dat was tevens de ruststand.