'Revolutie' van Cruijff levert zes zetels op

Bron: ajax.nieuwslog.nl

De leden van Ajax hebben zich dinsdagavond massaal achter Johan Cruijff geschaard. Ze lieten alle zeven overgebleven volgelingen van de legendarische nummer veertien tot de ledenraad van de Amsterdamse club toetreden.

Oud-spelers Aron Winter, Keje Molenaar, Peter Boeve, Barry Hulshoff, Dick Schoenaker, Co Meijer en voormalig jeugdtrainer Dirk Groot wonnen de verkiezingen voor het platform binnen Ajax. Ruud Haarms stelde zich met succes herkiesbaar.

Edo Ophof trok zich op het allerlaatste moment terug. De oud-verdediger, eveneens een protegé van Cruijff, vervult ook een rol in een commissie die de aandelen van NEC beheert. Van de KNVB mag niemand functies bij twee verschillende profclubs vervullen.

De verkiezingen van de ledenraad eindigde in een grote triomftocht voor Cruijff, die al weken verkondigt dat de ledenraad van Ajax voetbalverstand mist. Het beroemde erelid riep oud-voetballers op om zich verkiesbaar te stellen voor de ledenraad. De zeven volgelingen van Cruijff concurreerde met acht andere kandidaten, waarvan uiteindelijk alleen Haarms gekozen werd.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113619/_Revolutie__van_Cruijff_levert_zes_zetels_op.html