Geen Ajax - Auxerre voor De Jong en Anita

Bron: www.ajax1.nl

Ajax moet het morgen tegen AJ Auxerre stellen zonder Siem de Jong (hamstring) en Vurnon Anita (kuitbeen). Komend weekend tegen Excelsior zijn beiden weer inzetbaar. Timothee Atouba traint eindelijk weer mee in Amsterdam, maar het duurt nog weken voordat de Kameroense back wedstrijden kan gaan spelen.

Ajax treft dinsdag in Amsterdam een ploeg die niet bepaald in vorm is. Auxerre won in negen duels in de Franse Ligue 1 pas eenmaal en speelde vijf keer gelijk. Daardoor neemt de ploeg een zeer teleurstellende zeventiende plaats in. In de Champions League gingen de eerste twee duels verloren.

Ajax zal vermoedelijk met dezelfde opstelling aantreden als afgelopen zaterdag, toen NAC Breda zonder noemenswaardige problemen met 3-0 werd verslagen. Dus met Urby Emanuelson oplinksback, Miralem Sulejmani in de voorhoede en een driemans middenveld bestaande uit Eyong Enoh, Demy de Zeeuw en Rasmus Lindgren. Grote vraag is of Martin Jol opnieuw de voorkeur geeft aan routinier André Ooijer boven de jongere Toby Alderweireld in het hart van de verdediging.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/geen-ajax-auxerre-voor-de-jong-en-anita