Jong Ajax geeft 0-2 voorsprong uit handen

Bron: ajax1.nl

Het is Jong Ajax weer niet gelukt om punten te pakken in de Jupiler League. Met onder meer Niklas Moisander en Danny Hoesen in de basis werd het 2-3 in Noord-Brabant. Door dit verlies blijven de Amsterdammers op de 16e plek steken in de eerste divisie.

De beginfase van de wedstrijd werd getekend door vele kansen voor beide ploegen, maar na vijf minuten voetballen slaagde Jong Ajax erin om een van die kansen te verzilveren. Een goede loopactie van Stanislav Lobotka werd met een fijn passje beloond door Riechedly Bazoer. Alleen tegenover de keeper rondde Lobotka netjes af. Hierna voetbalde Ajax vrolijk verder, en kwam het er ook in de kleine ruimtes goed uit met verzorgd positiespel. In de tweede fase van de eerste helft nam Helmond Sport het initiatief over, maar het spel van de thuisclub was te slordig om de gecreƫerde kansen af te maken. Dit leverde een 0-1 ruststand op.