Ajax kansloos onderuit tegen Dortmund

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax weet zeker dat het na de winterstop niet meer in de Champions League speelt. De Amsterdammers kregen woensdag een dreun van de Duitse kampioen Borussia Dortmund, dat bijna al zijn kansen benutte en vooral veel meer kwaliteit had: 1-4.

Ajax kan zich daardoor niet meer plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. De club zal zich – zoals verwacht – moeten richten op de derde plaats, iets wat in de sterk bezette groep D geen schande is. Dortmund was woensdag een paar maten te groot. Marco Reus maakte de 0-1, waarna uitblinker Mario Götze de 0-2 binnen prikte. Spits Robert Lewandowski tilde met twee doelpunten de marge naar vier. Invaller Danny Hoesen redde de eer voor Ajax.

Waar het de Ajacieden tegen Manchester City tot twee keer toe lukte om ‘volgens de eigen filosofie’ te spelen, was dat tegen BVB een ander verhaal. Balbezit was er genoeg, op een gegeven moment zelfs meer dan zeventig procent, maar zodra de Duitse zestienmeter in zicht kwam, was het gedaan met de creativiteit. De centrale verdedigers Mats Hummels en Neven Subotic hadden geen enkele moeite om de zwervende spits Christian Eriksen onschadelijk te maken.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2012/11/ajax-kansloos-onderuit-tegen-dortmund/