Druk op Kelvin de Lang in komende transferperiode: “We kijken eerst bij de eigen jeugd, daarna naar ex-Ajacieden”

Bron: ajaxfanzone.nl

Kelvin de Lang heeft de zware taak om Ajax door de winterse transferperiode te loodsen. De hoofdscout van Ajax is na het ontslag van directeur voetbalzaken Sven Mislintat tijdelijk verantwoordelijk geworden voor het aan- en verkoopbeleid in de Johan Cruijff ArenA. “We kijken eerst bij de eigen jeugd, daarna naar ex-Ajacieden”, aldus De Lang in een interview met supportersvereniging Ajax Life.

Ajax leed donderdag een historische en beschamende bekernederlaag tegen de amateurs van Hercules (3-2). Het lijdt geen twijfel dat de Amsterdammers in januari opnieuw de transfermarkt op zullen gaan om de broodnodige kwaliteit en ervaring binnen te halen.

Speerpunt voor de Amsterdammers blijft dus de eigen jeugd. “Daarna kijken we naar eventuele ex-Ajacieden die op latere leeftijd weer van toegevoegde waarde kunnen zijn”, zegt De Lang. Daley Blind zette de deur voor een toekomstige terugkeer deze week op een kier, maar de verdediger zal niet midden in het seizoen willen vertrekken bij LaLiga-revelatie Girona.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/12/22/druk-op-kelvin-de-lang-in-komende-transferperiode-we-kijken-eerst-bij-de-eigen-jeugd-daarna-naar-ex-ajacieden/