‘Ajax haalt Tyton om tijdelijk keepersprobleem op te lossen’

Bron: ajaxfanzone.nl

Niet Robbin Ruiter (34), maar Przemyslaw Tyton (35) wordt door Ajax binnengehaald om het tijdelijke keepersprobleem op te lossen, zo bevestigen bronnen rond de club tegenover De Telegraaf. De oud-doelman van onder meer Roda JC, PSV, VfB Stuttgart, Deportivo La Coruña, FC Cincinnati en de Poolse nationale ploeg dient als noodverband als André Onana iets overkomt. Erik ten Hag kent Tyton nog uit de tijd dat hij assistent-trainer bij PSV was.

Vanwege de blessures van Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter kampt Ajax met een keepersprobleem. Met Onana heeft Ten Hag nog een internationale topkeeper tot zijn beschikking, maar als hem iets overkomt, is de trainer aangewezen op de zeventienjarige Charlie Setford. De Engelsman wordt als een groot talent gezien, maar is nog te licht om Ajax tijdens de seizoenontknoping eventueel uit de brand te helpen. Ajax is nog actief op drie fronten.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2022/03/07/ajax-haalt-tyton-om-tijdelijk-keepersprobleem-op-te-lossen/