Ajax hard onderuit in Johan Cruijff Schaal: 0-4

Ajax heeft zaterdagavond een forse nederlaag geleden tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De ploeg van trainer Roger Schmidt was in de strijd uiteindelijk met liefst 0-4 te sterk voor een Ajax wat lange tijd met tien man speelde na een rode kaart van Nico Tagliafico.

Het duel in de Johan Cruijff Arena was nog geen twee minuten oud toen Noni Madueke de lont al in het kruitvat stak. De rechtsbuiten van PSV dribbelde naar binnen en passeerde Remko Pasveer (die de plaats innam van de licht geblesseerde Maarten Stekelenburg) met een droog schot in de korte hoek. Ajax leek daarna de gelijkmaker te scoren want de ploeg van Ten Hag was op dat moment de betere ploeg. Haller scoorde de 1-1 maar na het bekijken van de videobeelden bleek Tadic buitenspel te staan en werd het doelpunt afgekeurd. Nog in de eerste helft werden de problemen voor Ajax in de bij tij en wijle verhitte wedstrijd groter, toen Nicolás Tagliafico een duel met twee PSV’ers spijkerhard inging. Hij kreeg rood van scheidsrechter Björn Kuipers, die de laatste wedstrijd uit zijn imposante loopbaan floot.