AJAX PAKT 35ste LANDSTITEL TEGEN EMMEN

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax is voor de 35e keer in de historie landskampioen geworden. Nadat de titel officieus vorige week al binnen was, werd het zondagmiddag dan echt bekrachtigd met een 4-0 overwinning op FC Emmen. Het was de achtste keer dat Ajax de dubbel behaalde (de landstitel en KNVB-beker). 

Ajax speelde in de min of meer vaste opstelling en kreeg al snel een flinke kans via Dusan Tadic. Na een slordigheidje in de opbouw kreeg hij de bal van Sebastien Haller, maar zijn inzet was behoorlijk wild. Even later was het wel raak door nota bene Jurriën Timber. De verdediger was bij de aftrap de enige veldspeler van de Amsterdammers die nog niet gescoord had. Daarbij mocht hij wel doelman Michael Verrips bedanken, die er niet heel sterk uitzag: 0-1.

Ajax zette daarna aan en leek de wedstrijd vroeg te willen beslissen. Met name Haller had een paar aardige mogelijkheden, maar zijn vizier stond niet op scherp. De bezoekers kregen na twintig minuten een eerste kans, maar Luka Adzic slaagde er niet in de bal binnen te werken. Het werd daarna veel slordiger bij Ajax, waardoor het een heel gezapig restant van de eerste helft was.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2021/05/02/ajax-pakt-35ste-landstitel-tegen-emmen/