Ajax wint ook thuis van Lille en gaat naar volgende ronde Europa League

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft zich geplaatst voor de laatste zestien van de Europa League. Na de eerdere 1-2 zege in Frankrijk werd er donderdagavond in de Johan Cruijff ArenA met dezelfde cijfers gewonnen.

Bij Ajax keerde Ryan Gravenberch terug in de basis. De 18-jarige middenvelder miste het heenduel door een schorsing. Devyne Rensch, ook pas 18 jaar, en Daley Blind waren de vleugelverdedigers van Ajax. Zij vervingen de geblesseerde Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico. Dusan Tadic startte als spits in plaats van de per abuis niet ingeschreven Sebastien Haller. Bij Lille begon voormalig Ajacied Sven Botman opnieuw vanaf de aftrap.

Ajax kende de counterende kwaliteiten van de tegenstander uit Noord-Frankrijk, maar toch ging het in de prille beginfase een aantal keren bijna mis. Maarten Stekelenburg moest een paar keer handelend optreden, en deed dat bekwaam. Toen Stekelenburg kansloos was, schoot Lisandro Martínez hem te hulp: De verdediger haalde een bal van de lijn.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2021/02/25/ajax-wint-ook-thuis-van-lille-en-gaat-naar-volgende-ronde-europa-league/